woensdag 15 oktober 2014

Wereldvoedseldag en Green Cubes

Vanaf vandaag zijn door Inholland Delft 10 Green Cubes te vinden die gevuld zijn met aspecten rondom voedselverspilling. Deze kubussen staan hier vanwege het feit dat het donderdag 16 oktober Wereldvoedseldag is, de kubussen zijn te zien tot 1 november. Bij elke kubus staat een grote poster met uitleg over de inhoud van de kubus. Als belangrijkste stuk van de tentoonstelling staat er in de kantine van Inholland een beeldscherm waar een film wordt vertoond. Deze film bevat de interviews die zijn gehouden met consumenten op straat.

De Green Cubes zijn bedoeld om de studenten bewust te maken van de verschillende soorten voedselverspilling. De studenten worden gevraagd om na het bekijken van de film een korte enquête in te vullen met de vraag of zij zelf een innovatief idee hebben om voedselverspilling tegen te gaan.

Deze Green Cube is gevuld met producten die over de houdbaarheidsdatum zijn. De vraag voor de studenten is of zij deze producten nog zouden eten.

Deze Green Cube is gevuld met een netje uien. Veel voedselverspilling vindt plaats bij kleine huishoudens omdat zij vaak te grote porties van iets moeten kopen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij uien of verpakkingen met twee stukjes vlees.

Deze Green Cube is gevuld met fruit. Dit fruit rot langzaam weg en zo ontstaat er biogas. Deze Cube laat zien hoe het rottingsproces van fruit verloopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten