vrijdag 21 november 2014

Food Matters Live Event

En toen was het alweer voorbij! Door alle indrukken was er te weinig tijd om elke dag een blog te plaatsen. Wel was alles te volgen op de Twitter! De drie dagen congres zijn heel erg snel gegaan en er was erg veel te doen.
Food Matters Live Event bestond uit een grote congres zaal waar allerlei bedrijven vertegenwoordig werden. Deze bedrijven hadden een voedingsmiddelen ontwikkeld die nieuw zijn op de markt. Voorbeeld was chocolade met insecten, verschillende gluten vrije producten, stevia dat suiker vervangt en nog veel meer. Deze producten waren vaak ook te proeven dus genoeg te eten!
Naast de bedrijven die er stonden was er een grote conferentie zaal waar allerlei sprekers waren. De onderwerpen die werden liepen uit een van obesitas bij kinderen en het voeden van de volgende generatie. Bij elke lezing waren verschillende sprekers die het onderwerp vanuit een ander oogpunt belichtte.
Tussen de bedrijven door waren er ook nog activiteiten. Zo was er een kok die liet zien wat je met keukenafval kan maken. Dit kwam al aan bod bij het vorige bericht, namelijk de soep gemaakt van broccoli en bloemkool stammen. Een ander voorbeeld is het gebruiken van de schil van een aardappel om daar toastjes van te maken.
Op de site van Food Matters Live is te zien welke sprekers er allemaal zijn geweest en is alles ook terug te zien op film. (www.foodmatterslive.com)
De volgende keer volgt een wat uitgebreider bericht over het Event en lichten wij toe wat wij er allemaal van hebben geleerd en of welke nuttige informatie er is opgedaan voor het project!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten